Blog

21 09, 2020

Dia Mundial de L’Alzheimer 2020

21 Setembre, 2020|

En commeració del Dia Mundial de l’Alzheimer 2020, des de la Fundació Uszheimer us hem preparat un petit video en honor a totes les persones malaltes de malaltia d’Alzheimer.

Elles obliden, nosaltres recordem.

Avui Dia Mundial de l’Alzheimer, ajuda’ns a no oblidar!!!

 

(Gràcies a Sònia Moll per l’audio […]

20 05, 2020

Memory@USZ Estimulació Cognitiva Online

20 Maig, 2020|

Aproximadament fa més de 1 mes  que des de la Fundació Uszheimer hem iniciat el projecte Memory@USZ.

Aquest projecte posa a la vostra disposició sessions individualitzades d’estimulació cognitiva online dinamitzada per professionals especialitzats en malalties neurodegeneratives en la què es fan exercicis que estimulen la […]

16 04, 2020

Confinament, cuidadors i persones malaltes de demència

16 Abril, 2020|

Benvolguts i Benvolgudes,

A raó de la situació extraordinaria que estem vivint, els professionals de la Fundació hem redactat un document amb pautes i consells per cuidadors/es de persones malates de demència.
Esperem que us sigui d’utilitat, i recordeu, que seguim a la vostra disposició.

Podeu accedir al document fent clic en el següent […]

9 03, 2020

ARTICLE – LA COMUNICACIÓ NO VERBAL

9 Març, 2020|

Paraules, paraules, paraules. El món està ple de paraules. Tenim la creença que tot el que es diu és cert i no som conscients de la importància d’una bona comunicació global. Comunicar vol dir transmetre pensaments, emocions, informacions i altres experiències entre dues o més persones. És el procés primordial de […]

9 03, 2020

ARTICLE – EMOCIONS I DEMENCIA

9 Març, 2020|

Les persones amb demència presenten un procés neurodegeneratiu del sistema nerviós central caracteritzat per la mort neuronal progressiva en diferents àrees del cervell. Aquest procés avança progressivament donant lloc a l’agreujament de simptomatologia psicològica, emocional i conductual.

La simptomatologia emocional, segons el Dr. Olazarán, que pateixen aquestes persones […]

9 03, 2020

ARTICLE – BENEFICIS DE LA MUSICOTERÀPIA NEUROLÒGICA

9 Març, 2020|

Quan parlo amb la gent de la meva professió, la reacció sol ser positiva. A qui no li agrada la música? I a més utilitzada com a teràpia. L’ús de la musicoteràpia és molt ampli, i serveix tant per relaxar com per estimular, per expressar-se o per canviar una conducta.

6 03, 2020

LA FUNDACIO USZHEIMER, AL COSTAT DE LES PERSONES AMB DEMÈNCIA

6 Març, 2020|

Avui dia no existeix cap medicació que pugui aturar la malaltia. Aquestes malalties no es poden curar, però sí que podem alentir la seva progressió i tenir cura d’una persona que té una demència. Amb aquesta voluntat de donar una resposta al problema sociosanitari que provoca el desmesurat creixement de les […]

6 03, 2020

ARTICLE – SIGNES I SIMPTOMES A LA VELLESA

6 Març, 2020|

Afrontar la vellesa sempre és un repte, tant per la persona que hi arriba com pel seu entorn familiar. El procés en el que passem de la maduresa a la vellesa pot implicar tenir dubtes i preocupacions. Per què? Doncs perquè apareixen canvis en la nostra manera d’afrontar el dia a […]

6 03, 2020

ARTICLE – SEGURETAT I LLIBERTAT

6 Març, 2020|

Un dels reptes educatius més punyents que afrontem els professionals i els cuidadors que tenim cura de persones que tenen demència és el maneig de l’equilibri entre dos drets fonamentals, el de llibertat i el de seguretat.

L’Alzheimer comporta una pèrdua de les funcions cognitives lligada a unes dificultats […]

Aquest lloc web utilitza cookies per recopilar informació estadística sobre la navegació dels usuaris i millorar els seus serveis amb les seves preferències, generades a partir de les vostres pautes de navegació.
Si continueu navegant, considerem que n’accepteu l’ús, descrit a la nostra Política de Cookies
Ok