10 05, 2022

COMPARTINT MEMÒRIES amb l’Institut Ferran Tallada

10 maig, 2022|

Tornem a fer un treball en xarxa amb l’INS Ferran Tallada (Barcelona – El Carmel) i seguint les pautes d’Aprenentatge Servei (ApS), els alumnes de 3er ESO ajuden a un grup de persones malaltes d’Alzheimer i altres demències a mantenir la seva ment activa, compartint estones d’estimulació cognitiva, alhora que adquireixen […]

9 05, 2022

COMPARTINT MEMÒRIES amb l’escola Projecte

9 maig, 2022|

El passat divendres 6 de maig vam iniciar un Compartint Memòries amb l’Escola Projecte (Barcelona – Sant Gervasi), que durarà quatre setmanes.
L’objectiu principal és a través de la música, poder millorar la qualitat de vida de les persones usuàries del centre de dia, ja que treballant amb la música es millora […]

6 05, 2022

Tenir cura de la nostra ment

6 maig, 2022|

El passat dimarts dia 3 de maig, vam estar al Casal Bascònia (Sant Andreu) sensibilitzant sobre les pèrdues de memòria a la gent gran. Moltes gràcies als que hi vau assistir.

Us esperem a les properes xerrades.

 

21 09, 2020

Dia Mundial de L’Alzheimer 2020

21 setembre, 2020|

En commeració del Dia Mundial de l’Alzheimer 2020, des de la Fundació Uszheimer us hem preparat un petit video en honor a totes les persones malaltes de malaltia d’Alzheimer.

Elles obliden, nosaltres recordem.

Avui Dia Mundial de l’Alzheimer, ajuda’ns a no oblidar!!!

 

(Gràcies a Sònia Moll per l’audio […]

20 05, 2020

Memory@USZ Estimulació Cognitiva Online

20 maig, 2020|

Aproximadament fa més de 1 mes  que des de la Fundació Uszheimer hem iniciat el projecte Memory@USZ.

Aquest projecte posa a la vostra disposició sessions individualitzades d’estimulació cognitiva online dinamitzada per professionals especialitzats en malalties neurodegeneratives en la què es fan exercicis que estimulen la […]

16 04, 2020

Confinament, cuidadors i persones malaltes de demència

16 abril, 2020|

Benvolguts i Benvolgudes,

A raó de la situació extraordinaria que estem vivint, els professionals de la Fundació hem redactat un document amb pautes i consells per cuidadors/es de persones malates de demència.
Esperem que us sigui d’utilitat, i recordeu, que seguim a la vostra disposició.

Podeu accedir al document fent clic en el següent […]

9 03, 2020

ARTICLE – LA COMUNICACIÓ NO VERBAL

9 març, 2020|

Paraules, paraules, paraules. El món està ple de paraules. Tenim la creença que tot el que es diu és cert i no som conscients de la importància d’una bona comunicació global. Comunicar vol dir transmetre pensaments, emocions, informacions i altres experiències entre dues o més persones. És el procés primordial de […]

9 03, 2020

ARTICLE – EMOCIONS I DEMENCIA

9 març, 2020|

Les persones amb demència presenten un procés neurodegeneratiu del sistema nerviós central caracteritzat per la mort neuronal progressiva en diferents àrees del cervell. Aquest procés avança progressivament donant lloc a l’agreujament de simptomatologia psicològica, emocional i conductual.

La simptomatologia emocional, segons el Dr. Olazarán, que pateixen aquestes persones […]
9 03, 2020

ARTICLE – BENEFICIS DE LA MUSICOTERÀPIA NEUROLÒGICA

9 març, 2020|

Quan parlo amb la gent de la meva professió, la reacció sol ser positiva. A qui no li agrada la música? I a més utilitzada com a teràpia. L’ús de la musicoteràpia és molt ampli, i serveix tant per relaxar com per estimular, per expressar-se o per canviar una conducta.

Go to Top